Druhoválečná čokoládová tyčinka (replika)

Reprodukce raného typu D-bar, tedy 2 uncové čokoládové tyčinky. Ty dostávali vojáci americké armády v rámci přídělů za 2. světové války. Vzhledem co nejvíce přiblíženo originálu, avšak uvnitř najdete naši výbornou čokoládu. Díky praktickému balení si můžete tyčinku vychutnat v pohodlí domova či ji zabalit s sebou do batohu na výšlap. Můžete si vybrat ze dvou variant - hořké či mléčné čokolády. 

 

Čokoláda
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
110 Kč 98,21 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
4.5.2024 4.5.2024 Zvolte variantu
Druhoválečná čokoládová tyčinka (replika)
Druhoválečná čokoládová tyčinka (replika)
Novinka
20 let na trhu
50 000+ ročně uvařených káv
9 tun ročně prodané čokolády
12 000+ ročně uvařených čokolád

 

Detailní popis produktu

Reprodukce raného typu D-bar, která byla součástí K Ration. K Ration bylo označení pro polní příděl či krmnou dávku pro vojáky americké armády. Jednalo se o veškerou stravu potřebnou pro jednoho muže na jeden den. Mimo ostatní (např. sušenky, maso, káva, žvýkačky) obsahovaly tyto příděly také čokoládové tyčinky označované jako D-bars. D proto, že byly součástí Field Ration D (tedy polní dávky s označením D - U.S. ARMY FIELD RATION D). Naše replika je raným typem, tedy 2 uncovým, inspirovaná originálem od společnosti Hershey Chocolate Corporation. Jelikož však byly tyto tyčinky příliš dlouhé, a tím pádem nepraktické pro zabalení do balení K Ration, byly později nahrazeny tyčinkami 4 uncovými. 

Původně tato čokoláda neměla chutnat lépe než vařený brambor. A to hlavně z toho důvodu, aby nebyla konzumována jako sladkost, ale skutečně byla uchovávána až pro případ nouze. V původní, originální podobě se tyčinka skládala z čokolády (tedy kakaa a kakaového másla), cukru a ovesné mouky. Případně bylo do směsi přidáváno sušené mléko, vanilin či vitamín B1. 

Vysoký podíl kakaové hmoty napomáhal zvýšení teploty tání, což umožnilo využívat D-bars i v teplejším podnebí a tropech. Za následek to však mělo i dosti hořkou chuť čokolády. Stejně tak se tyčinky stávaly poměrně tvrdými, těžko konzumovatelnými. Už za rok byla čokoláda tvrdá jako kámen. Tomu jsme se chtěli vyhnout, a proto jsme na výrobu použili naši lahodnou belgickou čokoládu, ze které vyrábíme i naše ostatní čokoládové produkty. Tyčinky jsou dostupné ve variantě mléčné i hořké čokolády. 

Používáme ověření věku Adulto